Pantamera
Dela:

Aktuell information

Observera att pantetiketter ska beställas via mail, avtal@returpack.se . Välkomna med Era beställningar.

2015-08-18
Nu kan du ansöka om att ansluta saftprodukter till pantsystemet

Från och med den 1 september kan du som önskar ansöka om att teckna avtal med oss för frivilliga produkter. Ni kan även skicka in era förpackningar för test. Vår normala handläggningstid är ca 6 veckor. 

För att ansluta en saftprodukt krävs det att du som bryggare eller importör tecknar ett avtal gällande anslutning av frivilliga produkter. Detta krävs även om du redan har ett avtal för konsumtionsfärdiga drycker som läsk, vatten eller öl. anslutning av produkter som omfattas av förordningen 2005:220.

Ingen anslutningsavgift kommer utgå för frivilliga produkter då ingen tillsynskontroll från Jordbruksverket finns för dessa artiklar. De avgifter som finns är den administrativa avgiften och sorteringsavgiften vi tar ut.

Tänk på att det krävs att ni byter streckkod på en befintlig produkt som ni vill ska bli pantbelagd.

Om ni har några frågor eller vill ha mer information ber vi er kontakta oss på avtal@returpack.se eller på telefonnummer 011-19 19 70.

Här finns alla bilagor till avtalet gällande frivillig anslutning av saftprodukter:
Avtal_-_Anslutning_av_frivilliga_produkter[1].pdf
Bilaga_1_-_Allmänna_villkor_-_frivilliga_produkter[1].pdf
Bilaga_2_-_Teknisk_specifikation[1].pdf
Bilaga_3_-_Pant_och_Avgifter,_frivilliga_produkter[1].pdf
Bilaga_4_-_Beskrivning_av_retursystemet[1].pdf 


2015-06-04
Pant på saft?

Ett antal leverantörer av saft har visat intresse att frivilligt ansluta sina produkter till det svenska pantsystemet. Från Returpacks sida ser vi positivt på det och en utredning av möjligheterna att öppna pantsystemet för frivillig anslutning av saftprodukter pågår. Vi  behöver både ta reda på hur stort intresset för frivillig anslutning av saftprodukter är, och hur stor volym det kan handla om.

Är du producent eller importör av saft idag och intresserad av att ansluta din produkt till pantsystemet måste du först teckna ett avtal med oss på Returpack. Villkoren för ett frivlligt avtal utreds för närvarande. Normalt sett är handläggningstiden för en ny produkt omkring 6 veckor, i det ingår förpackningstester, artikelregistrering och avtalsskrivning.

Är du redan ansluten till pantsystemet via någon av de produkter som omfattas av förordningen? Då kan du, under förutsättning att saftprodukterna uppfyller de tekniska krav som ställs på produkterna, ansöka om att ansluta saftprodukter under hösten. Tidigast den 1 september. Du kan redan nu skicka in dina produkter för test.

Vill du veta mer om frivillig anslutning av saftprodukter kan du kontakta Sara Bergendorff, sara.bergendorff@returpack.se


2015-05-11
Behöver du nya etiketter i sommar?

Beställ dina nya etiketter senast måndag den 29 juni om du vill försäkra dig om att få dina etiketter i tid. Beställningar som inkommer efter detta datum kan inte levereras förrän tidigast vecka 33. Vårt tryckeri har semesterstängt veckorna 30-31.

Under veckorna 28-31 kommer vi att ha lägre bemanning vilket gör att produktregistreringar och avtalsfrågor kan ta något längre tid än vanligt.

Vi önskar er en riktigt fin sommar!

 

Aktuellt:

▸ Nyhetsarkivet