Dela:

Pantamera på Skidanläggningar

 

Vi vet att det konsumeras mycket dryck ur burkar och PET-flaskor på semestern. Vi vet också att man inte är lika bra på att gå och panta de tomma dryckesförpackningarna när man är bortrest. Genom att underlätta för gäster och turister kan ni vara med och minska nedskräpningen i vår natur. Samtidigt får ni en rad positiva effekter i er egen verksamhet.

Positiv miljöprofil - hållbarhetstänk!
Genom att arbeta aktivt med att samla ihop tomma burkar och PET-flaskor kan anläggningar och kommuner stärka sin miljöprofil. Även utländska burkar återvinns.

Minskade sopkostnader
Självklart minskar sophanteringskostnaderna i och med att mängden brännbart avfall minskar.

Så här går det till
Om du idag inte har någon fungerande insamling av aluminiumburkar och PET-flaskor, kan Returpack hjälpa till med insamlingskärl och transportlösningar.Vi kan också tillhandahålla informationsmaterial mm. som inspirerar till återvinning.

Skänka panten?
Om du skickar tillbaka panten med dryckesgrossist behåller du panten själv, eller om du väljer att skänka den. I de fall vi kommer och hämtar panten och har extra kostnader för det (gäller igloos) så  skänker du den till välgörande ändamål.

Är du också intresserad? Vi står för kostnaderna för kärl och säckar samt hjälper till med transportlösningar. Kontakta Eva Stenström på 011-19 19 78, alternativt maila eva.stenstrom@returpack.se

Vi är associerade medlemmar i:

 Vill du ladda ner eller skriva ut vår informationsbroschyr om att Pantamera på skidanläggningar, klicka på filen nedan.

Aktuellt:

▸ Nyhetsarkivet