Spara energi på semestern

Burkar och PET-flaskor töms i strid ström under festivaler, fjällresor och inte minst på våra populära campingplatser. Returpack/Pantamera vill på olika sätt underlätta för semesterfirare att panta även under sin ledighet. Samarbetet med svenska campingplatser visar att intresset för miljö- och hållbarhetsfrågor ökar från år till år.

Målet med pantinsamlingen på Sveriges campingplatser är att öka återvinningen, minska skräpvolymerna samt minska användandet av ny råvara. Tillsammans med Returpack/Pantamera håller campingplatserna naturen ren och sparar mängder med energi. Dessutom ger pantpengarna möjlighet till satsningar inom miljö och hållbarhet.

Glädjande nog ansluter sig allt fler campingplatser till oss och vi samarbetar idag med drygt 150 anläggningar runt om i hela Sverige. Ökningen av antalet pantade förpackningar beror såklart på att vi har fler anslutna, men minst lika viktig är ökningen på respektive camping. Vi märker en tydlig vilja att göra en insats och bidra till ökad hållbarhet, även på semestern.

Så här går det till på Daftö Resort