Spara energi på semestern

Burkar och PET-flaskor töms i strid ström under festivaler, campingar och inte minst på våra populära skidanläggningar. Returpack/Pantamera vill på olika sätt underlätta för semesterfirare att panta även under sin ledighet. Samarbetet med svenska skidanläggningar visar att intresset för miljö- och hållbarhetsfrågor ökar från år till år.

Målet med pantinsamlingen på Sveriges skidanläggningar är att öka återvinningen, minska skräpvolymerna samt minska användandet av ny råvara. Tillsammans med Returpack/Pantamera håller skidanläggningarna naturen ren och sparar mängder med energi. Dessutom ger pantpengarna möjlighet till satsningar inom miljö och hållbarhet.

Glädjande nog ansluter sig allt fler skidanläggningar till oss och vi samarbetar idag med drygt 30 anläggningar runt om i hela Sverige. Ökningen av antalet pantade förpackningar beror såklart på att vi har fler anslutna, men minst lika viktig är ökningen på respektive skidanläggning. Vi märker en tydlig vilja att göra en insats och bidra till ökad hållbarhet, även på semestern.